بهداشت پروتز ایمپلنت را چگونه رعایت کنیم؟

ایمپلنت های دندانی دارای روکش ثابت و دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی(اوردنچرها)، هر دو راه حل های بسیار مؤثری برای احیاء عملکرد و ظاهر لبخند شما هستند. اوردنچرهای بر پایه ایمپلنت های دندانی نسبت به پروتزهای متحرک سنتی مفیدتر هستند زیرا از ساختار دندان ها و لثه ها حمایت می کنند. این نوع پروتز همچنین به بیماران کمک می کند به راحتی گاز بگیرند، صحبت کنند و بجوند.

چه ایمپلنت های دندانی را فقط برای چند دندان داشته باشید یا اوردنچر جایگزین همه آنها شود، مراقبت مناسب برای اطمینان از اینکه سرمایه گذاری شما تا حد ممکن دوام می آورد ضروری است.

نگرانی های اولیه برای نگهداری از دندان مصنوعی مانند دندان های طبیعی است. پس از غذا، باکتری ها از باقی مانده های غذایی که روی دندان های مصنوعی باقی مانده اند تغذیه می کنند تا پلاک هایی ایجاد کنند که باعث پوسیدگی می شوند. اگر پلاک های باکتریایی در اطراف ایمپلنت ها ایجاد شوند، می توانند باعث التهاب شدید بافت های نرم حمایت کننده شوند. واکنش ممکن است آنقدر بد باشد که تحلیل استخوان در یک دوره کوتاه رخ دهد. واقعیت این است که مراقبت از پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی کمی پیچیده تر از مراقبت از دندان های طبیعی است. بیماران باید از ترکیب مناسب ابزار و تکنیک های دندانپزشکی استفاده کنند تا دندان های مصنوعی خود را عاری از پلاک نگه دارند و از التهاب جلوگیری کنند. توجه به مراقبت مناسب از دهان و آگاهی از علائم مشکلات دندانی ضروری است. ایجاد یک رابطه قابل اعتماد با دندانپزشک، مراقبت از دندان مصنوعی را آسان تر می کند.

در این مقاله می خواهیم به شما کمک کنیم تا یاد بگیرید از ایمپلنت ها و پروتزهای دندانی جدید خود نهایت استفاده را ببرید. در اینجا چند نکته بسیار مهم برای مراقبت از پروتز بر پایه ایمپلنت و سلامت دهان و دندان در سال های آینده آورده شده اند.

نحوه مراقبت از ایمپلنت های دندانی

رعایت بهداشت دهان و دندان برای ماندگاری ایمپلنت های دندانی شما بسیار مهم است. گرچه ایمپلنت ها دندان های “واقعی” نیستند، با آنها باید همان طور که با دندان طبیعی رفتار میشود، رفتار کرد.

 

مسواک زدن

هنگام تمیز کردن اطراف ایمپلنت ها، استفاده از یک مسواک نرم توصیه می شود. به بیماران توصیه می شود حداقل دو مرتبه در روز با مسواک نرم و خمیر دندان غیر ساینده مسواک بزنند و از مسواک زدن بیش از حد شدید خودداری کنند. مسواک های برقی می توانند مفید باشند، اما مسواک های دستی خطر تحریک را کاهش می دهند. هنگام مسواک زدن اباتمنت ها، از حرکات دایره ای کوچک استفاده کنید. مطمئن شوید که اطراف ایمپلنت های دندانی خود را در جایی که ایمپلنت با خط لثه برخورد می کند مسواک می زنید زیرا پلاک ها در آن فضاها ضخیم تر هستند. پس از مسواک زدن دهان خود را با آب بشویید.

 

نخ دندان کشیدن

نخ دندان کشیدن همچنین برای حفظ سلامت لثه و استخوان در اطراف ایمپلنت (های) شما ضروری است. اگر استفاده از نخ دندان سنتی کمی خسته کننده است، واتر فلاسر نیز می تواند برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت و مناطقی مفید باشد که دسترسی به آنها با نخ دندان و مسواک دشوار است. نخ دندان های مخصوصی برای پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی طراحی شده اند. بیماران همچنین می توانند از نخ دندان بدون موم استفاده کنند. نتایج استفاده از نخ دندان در صورت تکمیل شدن با واتر فلاسر بهتر هستند.

نحوه مراقبت از ایمپلنت های دندانی

نحوه مراقبت از ایمپلنت های دندانی

دهانشویه

استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال نیز می تواند به سلامت ایمپلنت های دندانی و لثه های اطراف کمک کند. اگر نخ دندان کشیدن یا مسواک زدن برای بیمار دشوار است، می توان از دهانشویه برای درمان التهاب و افزایش مراقبت از دهان استفاده کرد. فقط مطمئن شوید که از ترکیب های حاوی الکل خودداری کنید، زیرا می توانند باعث خشکی لثه های شما شوند.

 

مسواک های بین دندانی

مسواک های بین دندانی می توانند به تمیز کردن بین دندان ها کمک کنند. مسواک بین دندانی برای تمیز کردن نواحی موثر است که دسترسی به آنها با مسواک معمولی دشوار است. به بیماران توصیه می شود بعد از مسواک زدن منظم، دو مرتبه در روز از آنها استفاده کنند.

 

پاکسازی تخصصی

مهم نیست که بیماران چقدر به مراقبت از دندان مصنوعی خود متعهد هستند، باز هم باید به طور مرتب برای پاکسازی تخصصی به دندانپزشک مراجعه کنند. دندانپزشک ابزار خاصی برای تمیز کردن دندان مصنوعی دارد. آنها همچنین وضعیت بافت های اطراف ایمپلنت را بررسی می کنند تا مطمئن شوند همه چیز مرتب است.

آیا باید برای معاینات منظم دندانپزشکی برنامه ریزی کرد؟

آری! چکاپ و پاکسازی منظم دندان ها برای حفظ سلامت لبخند و یکپارچگی ایمپلنت های دندانی شما ضروری است. دندانپزشک در طول معاینه شما، ایمپلنت های دندانی و بافت های لثه اطراف آنها را از نظر هر گونه علائم عفونت یا التهاب معاینه خواهد کرد. دندانپزشک همچنین یک پاکسازی کامل را برای از بین بردن هر گونه پلاک یا تارتار که می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود، انجام خواهد داد. گاهی اوقات برای اطمینان از اینکه ایمپلنت به درستی با استخوان و بافت های حمایت کننده ادغام شده است، به تصاویر رادیوگرافی با اشعه ایکس نیز نیاز است.

آیا باید برای معاینات منظم دندانپزشکی برنامه ریزی کرد؟

آیا باید برای معاینات منظم دندانپزشکی برنامه ریزی کرد؟

نحوه نگهداری از پروتزهای مصنوعی (اسنپ – آن یا اوردنچر)

اگر پروتزهای متحرکی دارید که روی ایمپلنت های دندانی می چسبند، تمیز نگه داشتن آنها برای جلوگیری از تجمع باکتری مهم است. حداقل روزی یک مرتبه پروتزهای مصنوعی خود را از دهان خارج کنید و آنها را زیر آب جاری کامل بشویید تا ذرات غذا از بین بروند. همچنین می توانید آنها را در محلول تمیز کننده دندان مصنوعی خیس کنید تا به از بین بردن لکه ها یا رسوبات سرسخت کمک کنید. از یک مسواک نرم برای تمیز کردن لثه و زبان خود استفاده کنید تا هر گونه باکتری یا پلاک را از بین ببرید.

برای دندان مصنوعی اسنپ – آن یا اوردنچر، تمیز کردن اتصالاتی که دندان مصنوعی را به ایمپلنت متصل می کنند، مهم است. از یک مسواک کوچک برای تمیز کردن اطراف اتصالات و زدودن ذرات غذا یا باکتری استفاده کنید. با فرسودگی آن اتصالات، اوردنچر خود را داخل دهان قرار دهید تا نشانه های کوچک در صورت نیاز تعویض شوند.

مانند پروتزهای مصنوعی سنتی، مطمئن شوید که اوردنچر خود را در شب هنگام خواب در می آورید و همیشه آنها را دور از دسترس کودکان یا حیوانات خانگی نگهدارید.

 

ماندگاری ایمپلنت های دندانی چقدر است؟

ایمپلنت های دندانی با مراقبت و نگهداری مناسب می توانند یک عمر دوام بیاورند. موفقیت ایمپلنت دندانی شما به عوامل مختلفی از جمله عادات بهداشتی دهان و دندان شما بستگی دارد. معاینات و پاکسازی منظم دندانپزشکی برای ماندگاری سرمایه گذاری لبخند شما بسیار مهم هستند!

 

چه چیزی می تواند باعث شکست ایمپلنت دندانی شود؟

شکست ایمپلنت دندانی می تواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله بهداشت نامناسب دهان و دندان، سیگار کشیدن و بیماری های زمینه ای مانند دیابت اتفاق بیفتد. در بیشتر سناریوها، این به دلیل پری ایمپلنتایتیس اتفاق می افتد که نوعی بیماری لثه است. بهداشت خوب دهان و دندان حیاتی است. علاوه بر این، معاینات و پاکسازی منظم دندانپزشکی برای تشخیص مشکلات احتمالی قبل از اینکه منجر به شکست ایمپلنت شوند ضروری هستند.

هر چند وقت یک بار باید پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی را تعویض کنم؟

میانگین طول عمر پروتزهای بر پایه ایمپلنت بین 5 تا 25 سال است. ما به بیمارانی که پروتزهای بر پایه ایمپلنت دارند توصیه می کنیم که آنها را تمیز نگه دارند تا آسیبی به آنها وارد نشود. ایمپلنت های دندانی دوام مادام العمر خواهند داشت، اما پروتز ممکن است به تعویض نیاز داشته باشد.

 

آیا باید پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی را در شب از دهان خارج کرد؟

بله، همانند پروتزهای سنتی، پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی نیاز به خارج کردن از دهان در شب ها دارند با این حال، آنها بسیار راحت هستند و به اندازه پروتزهای متحرک روی لثه تأثیر نمی گذارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× مشاوره واتس اپ