پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی
در این نوشته می خوانید:
- چرا باید برای دندان های از دست رفته جایگزین قرار داد؟
- پروتز بر پایه ایمپلنت دندانی چیست؟
- انواع مختلف پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی
- مقایسه دندان مصنوعی با پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی
- چه کسانی به پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی نیاز دارند؟
- آیا پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی بیرون می آیند؟
- آیا پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی مؤثر هستند؟
- تفاوت بین پروتز All- On- 4 و پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چیست؟
- پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چگونه قرار می گیرند؟
- پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چقدر ماندگار هستند؟
- پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارند؟
- زمان نقاهت بعد از کاشت ایمپلنت های دندانی چقدر است؟
- چه زمانی می توان به محل کار یا مدرسه بازگشت؟
- آیا غذا خوردن با پروتزهای بر پایه ایمپلنت بی خطر است؟
- چگونه می توان از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی مراقبت کرد؟
- تحت چه شرایطی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
- حرف آخر…
چرا باید برای دندان های از دست رفته جایگزین قرار داد؟
اگر دندان از دست داده اید، تنها نیستید. میلیون ها نفر در دنیا هیچ دندانی ندارند و تعداد بسیار بیشتری، حداقل یک دندان را از دست داده اند.
بیشتر افراد می خواهند برای دندان های از دست رفته خود جایگزین قرار دهند تا لبخند خود را دوباره بدست بیاورند- و این یک دلیل عالی است. با این حال، از دست دادن دندان ها از طرق مختلف می تواند تأثیر زیادی روی زندگی شما داشته باشد. فضای بین دندان های شما ممکن است بر نحوه جویدن و غذا خوردن شما تأثیر بگذارد و منجر به بروز مشکلات تغذیه ای و گوارشی شود. حتی یک دندان آسیاب از دست رفته می تواند روی نحوه جویدن شما تأثیر بگذارد. بدون دندان هایی که از ساختار فک پشتیبانی می کنند، ممکن است اجزاء صورت شما پیر و سالخورده به نظر برسند و گونه های شما فرو رفته و پوست اطراف دهان شما چین و چروک شود. و عدم وجود دندان می تواند صحبت کردن را دشوار کند.
دندان مصنوعی خوردن و صحبت کردن را راحت تر از آنچه می کند که بدون دندان می توانستید انجام دهید. دندان مصنوعی همچنین به عضلات صورت و فک کمک می کند تا به درستی کار کنند تا بتوانید به طور معمول غذا بخورید، صحبت کنید و لبخند بزنید. اگر تعداد بیشتر یا تمام دندان های خود را از دست داده باشید، پروتزها به پرکردن ظاهر و نمای لبخند شما کمک می کنند.
در حالی که پروتزهای مصنوعی هنوز برای بسیاری از افراد گزینه خوبی هستند، تکنیک های مدرن دندانپزشکی، از جمله پروتزهای بر پایه ایمپلنت، جایگزین هایی برای پروتزهای سنتی برای جایگزینی دندان های از دست رفته، ارائه می دهند.
برخلاف دندان های مصنوعی سنتی، پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی با استفاده از ایمپلنت های دندانی مستقیماً به درون استخوان فک شما متصل می شوند. در نتیجه، ثبات بیشتری برای جویدن و صحبت کردن ارائه می دهند. بسته به نیاز شما، گزینه های پروتز متحرک و غیر قابل جابجایی یا غیر متحرک یا ثابت بر پایه ایمپلنت های دندانی وجود دارند.
پروتز بر پایه ایمپلنت دندانی چیست؟
پروتز بر پایه ایمپلنت دندانی نوعی درمان است که به طور همزمان جایگزین چندین دندان می شود. این نوع پروتزها به ظاهر شبیه دندان های مصنوعی سنتی هستند. اما به جای اینکه روی لثه ها قرار بگیرد، یک پروتز بر پایه ایمپلنت دندانی با استفاده از ایمپلنت های دندانی مستقیماً به درون استخوان فک شما متصل می شود. ایمپلنت های دندانی پایه های باریک کوچکی هستند که جایگزین ریشه های دندان های از دست رفته می شوند. پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی ثبات بهتری برای جویدن، خوردن و صحبت کردن ارائه می دهند.
انواع مختلف پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی
بسته به تعداد دندان هایی که از دست داده باشید، دندانپزشک ممکن است احیاء لبخند شما را با یک روکش تکی، یک بریج یا پروتز پارسیل، یا یک دست دندان کامل انجام دهد. در صورتی که یک دندان از دست داده باشید تنها به یک ایمپلنت دندانی و یک روکش نیاز دارید. در صورتی که چند دندان از دست داده باشید، با استفاده از دو یا چند ایمپلنت می توان بریج یا پروتزهای پارسیل را برای پر کردن فضای خالی به جا مانده از دندان های از دست رفته استفاده کرد.
در صورتی که در یک قوس دندانی همه دندان های خود را از دست داده باشید، با استفاده از دست دندان کامل روی 4 تا 8 ایمپلنت دندانی می توانید برای همه دندان های از دست رفته خود جایگزین قرار دهید. انتخاب تعداد ایمپلنت های دندانی برای هر بیمار به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله محل دندان های از دست رفته، استحکام استخوانی که قرار است درون آن ایمپلنت دندانی کار گذاشته شود، و عوامل دیگر که همگی توسط جراح ایمپلنت شما مورد بررسی قرار می گیرند.
مقایسه دندان مصنوعی با پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی
پروتزهای معمولی اگر به خوبی مناسب دهان بیمار نباشند ممکن است مشکلات زیر را ایجاد کنند:
- با لثه ها تماس دارند و روی استخوان قرار می گیرند. اگر دندان مصنوعی به خوبی جا نیفتد، اغلب می تواند باعث ایجاد نقاط دردناک و ملتهبی شود.
- هیچ چیزی برای نگه داشتن دندان مصنوعی در جای خود وجود ندارد، بنابراین جویدن با آن دشوار است و ممکن است بلغزد و بیرون بیفتد.
- وجود دندان درون استخوان مانند ورزش به تقویت استخوان کمک می کند. در دراز مدت، استخوان فک کوچک می شود و تحلیل رفتن استخوان رخ می دهد، زیرا هیچ دندانی درون استخوان وجود ندارد. این باعث می شود که شکل دهان و فک شما تغییر کند و سالخورده به نظر برسید. از سوی دیگر کوچک شدن استخوان فک باعث شل شدن دندان مصنوعی می شود.
- پروتزهای کامل به تنظیمات منظم نیاز دارند تا متناسب با شکل دهان شما باشند. گاهی اوقات برای برطرف کردن نقاط دردناک باید پوشش پروتز تغییر کند.
- عفونت های دهان و مخمرها می توانند روی دندان مصنوعی بنشینند.
- چسب های دندان مصنوعی معمولاً فقط راهکاری موقتی هستند، در نتیجه کمک زیادی به ثبات دندان مصنوعی نمی کنند.
- از آنجایی که دندان مصنوعی ممکن است بلغزد و سر بخورد روی گفتار تاثیر می گذارد و شما به سادگی لبخند نمی زنید. این روی اعتماد به نفس و لبخند زدن و صحبت کردن شما تأثیر می گذارد.
دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت(اوردنچر)
- پروتز روی لثه قرار نمی گیرد بلکه روی ایمپلنت ثابت می شود و استحکام بیشتری بوجود می آورد. از آنجا که با لثه برخورد ندارد، نقاط دردناک ایجاد نمی کند.
- ایمپلنت ها درون استخوان تعبیه می شوند، از لیز خوردن دندان مصنوعی جلوگیری می کنند و برای راحت جویدن عملکرد خوبی دارند.
- پروتزهای بر پایه ایمپلنت از استخوان قدرت می گیرند در نتیجه استخوان را تحریک می کنند. این به جلوگیری از تحلیل یا کوچک شدن استخوان کمک می کند و استخوان فک شکل اصلی خود را حفظ می کند.
- دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنت به راحتی تمیز و نگهداری می شوند.
چه کسانی به پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی نیاز دارند؟
اگر اکثر یا همه دندان های خود را از دست داده اید، ممکن است دندانپزشک شما پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی را توصیه کند. افرادی که چندین دندان را در نواحی پراکنده از دست داده اند می توانند از پروتزهای پارسیل بر پایه ایمپلنت های دندانی بهره مند شوند. دندانپزشک شما می تواند به شما بگوید که کدام گزینه برای شرایط شما بهترین است.
برای واجد شرایط بودن برای دریافت پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی، باید استخوان کافی در فک خود داشته باشید تا بتواند ایمپلنت های دندانی را درون خود جای دهد. در بسیاری از موارد، پیوند استخوان فک می تواند به افزایش حجم و تراکم به مناطقی که استخوان از دست داده اند کمک کند.
آیا پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی بیرون می آیند؟
وقتی صحبت از پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی می شود، گزینه های ثابت و متحرک وجود دارند. درمان مناسب برای شما به عوامل مختلفی از جمله سلامت استخوان فک، سابقه پزشکی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.
پروتزهای متحرک بر پایه ایمپلنت های دندانی
این نوع پروتزها به کمک ایمپلنت های دندانی به استخوان فک شما می متصل می شوند. تا زمانی که برای خارج کردنشان از دهان اقدام نکنید ، در جای خود ثابت می مانند. هنگام خواب و بعد از خوردن هر وعده ی غذایی باید دندان مصنوعی خود را برای تمیز کردن آسان از دهان خارج کنید.
پروتزهای ثابت بر پایه ایمپلنت های دندانی
یک پروتز ثابت- که گاهی اوقات پروتز هیبریدی نامیده می شود- به طور دائم به ایمپلنت های دندانی درون استخوان فک شما متصل می شود. شما نمی توانید آن را در منزل از دهان خارج کنید، اما دندانپزشک شما می تواند آن را برای تعمیر و نگهداری، در صورت لزوم، از دهان خارج کند.
با استفاده از این گزینه، نمی توانید پروتزهای مصنوعی خود را بیرون بیاورید تا آنها را تمیز کنید. شما آنها را درست مانند دندان های طبیعی مسواک می زنید و می توانید زیر آنها را با استفاده از فلاس تریدر، مسواک های بین دندانی و سایر ابزارهای تمیز کننده مخصوص تمیز کنید.
آیا پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی مؤثر هستند؟
پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی راه حلی واقعی و مؤثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی برخلاف نمونه های سنتی خود، در هنگام جویدن، غذا خوردن یا صحبت کردن، جابجا نمی شوند، نمی لغزند یا تکان نمی خورد. در حقیقت، بسیاری از استفاده کنندگان از پروتزهای سنتی در نهایت برای ارتقا وضعیت دهان خود به سراغ پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی می روند زیرا راحت تر و ایمن تر هستند.
تفاوت بین پروتز All- On- 4 و پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چیست؟
اصطلاح All- On- 4 به نوع خاصی از پروتز ثابت بر پایه ایمپلنت اشاره دارد. این روش تنها با استفاده از چهار ایمپلنت دندانی، دندان های از دست رفته کل قوس دندانی را جایگزین می کند.
پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چگونه قرار می گیرند؟
تعداد ایمپلنت های توصیه شده توسط دندانپزشکان بر اساس وضعیت استخوان فک بالا یا پایین شما متفاوت خواهد بود.
دریافت پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی معمولاً به چندین مرحله نیاز دارد. اما درمان دقیق به وضعیت خاص شما بستگی دارد. دندانپزشک شما می تواند به شما اطلاع دهد که با در نظر گرفتن تمام جوانب کدام روش درمانی برای شما بهتر است.
قبل از جراحی جایگذاری ایمپلنت های دندانی
دندانپزشک شما قبل از اینکه بتواند ایمپلنت ها را جایگذاری کند، باید دندان های پوسیده یا آسیب دیده را بکشد. اگر دست دندان کامل دارید، لطفاً آنها را داخل دهان داشته باشید یا در طول جلسه مشاوره با متخصص ایمپلنت خود آنها را به همراه داشته باشید. دندانپزشک شما در مورد نگرانی های شما و گزینه های درمانی احتمالی با شما صحبت خواهد کرد.
به منظور بررسی وضعیت استخوان و انجام بررسی های دقیق، یک تصویر رادیوگرافی پانورامیک و یک سی تی اسکن سه بعدی گرفته می شود. ممکن است یک الگوی جراحی ایمپلنت آماده شود. لطفاً هر گونه سؤال و نگرانی را در طرح درمان خود با دندانپزشک مطرح کنید.
در هر ناحیه ای که تراکم استخوان فک را از دست داده اید، دندانپزشک پیوند استخوان را انجام می دهد. بسته به وضعیت شما، ممکن است لازم باشد به مدت چند ماه قبل از کاشت ایمپلنت بهبود پیدا کنید.
اگر قبل از کاشت ایمپلنت دندانی، یک دست دندان کامل داشته اید، ممکن است به سادگی بتوانید دست کامل خود را برای بعد از جراحی ایمپلنت تنظیم و استفاده کنید. اگر دست دندان کامل ندارید، دندانپزشک شما ممکن است در این مرحله یک قالب گیری جدید انجام دهد تا ابتدا مجموعه ای از پروتزهای موقت را آماده کند. پس از جراحی ایمپلنت های دندانی، در طول دوره استئواینتگریشن، بسته به نظر دندانپزشک ممکن است بتوانید از پروتزهای مصنوعی موقت استفاده کنید.
کاشت ایمپلنت های دندانی
جراحی کاشت ایمپلنت های دندانی اغلب با بی حسی موضعی انجام می شود. با این حال، اگر اضطراب دندانپزشکی دارید و می خواهید برای شما داروهای آرامبخش استفاده شوند، لطفاً در این مرحله با دندانپزشک خود در مورد گزینه های مختلف موجود نیز مشورت کنید.
مرحله اول جراحی ایمپلنت معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود. انجام این فرایند تحت بی حسی موضعی، باعث بهبودی سریع می شود و یک فرایند سرپایی است. پس از تأیید طرح درمان و آماده سازی های مقدماتی، جراح (معمولاً یک پریودنتیست یا جراح دهان) ایمپلنت های دندانی را درون استخوان فک قرار می دهد. شما می توانید بلافاصله پس از قرار دادن ایمپلنت خود به منزل بازگردید.
به طور کلی، حدود سه تا شش ماه طول می کشد تا ایمپلنت ها با استخوان فک شما جوش بخورند.
قالب های دندانی
هنگامی که ایمپلنت های دندانی شما بهبود یافتند، دندانپزشک شما از قوس های دندانی بالا و پایین شما قالب می گیرد. آنها قالب ها را به یک لابراتوار دندانپزشکی ارسال می کنند تا یک تکنسین بتواند ساخت پروتزهای جدید شما را شروع کند.
قرار دادن دندان مصنوعی
برای آغاز مرحله دوم درمان، یک تصویر رادیوگرافی پانورامیک برای بررسی استئواینتگریشن استخوان با ایمپلنت گرفته می شود. پس از تأیید وضعیت استخوان و ایمپلنت های کاشته شده، در نهایت، دندانپزشک شما پروتز جدید شما را به ایمپلنت های شما متصل خواهد کرد. اگر پروتز شما ثابت باشد، قرار گیری پروتز با پیچ انجام می شود، و اگر قرار باشد متحرک باشد، روی ایمپلنت ها با عوامل گیر خاصی متصل می شود. در آخر، دندانپزشک می تواند روش های مناسب رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین نحوه تمیز کردن و مراقبت از دندان های مصنوعی را نشان دهد.
پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی چقدر ماندگار هستند؟
ایمپلنت های دندانی با مراقبت و نگهداری مناسب می توانند تا پایان عمر دوام بیاورند. برای کسب بهترین نتایج، باید هر 15 تا 20 سال یک مرتبه اوردنچر خود را (پروتز مصنوعی که روی ایمپلنت قرار می گیرد) تعویض کنید.
پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت چه مزایا و معایبی دارند؟
مزایای استفاده از پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی
پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی دارای مزایای متعددی هستند. به عنوان مثال، آنها:
- مانند پروتزهای سنتی لیز نمی خورند.
- به جلوگیری از تحلیل استخوان درون فک کمک می کنند. (علت این است که ایمپلنت ها از ریشه های دندان های طبیعی شما تقلید می کنند و اعصاب فک شما را تحریک می کنند.)
- آنها ظاهری شبیه دندان های طبیعی دارند.
- سلامت، عملکرد و ظاهر دهان را احیاء می کنند.
- ماندگاری بسیار بیشتر از پروتزهای سنتی دارند.
زمان نقاهت بعد از کاشت ایمپلنت های دندانی چقدر است؟
بعد از کاشت ایمپلنت های دندانی، اکثر افراد در عرض یک هفته احساس طبیعی دارند. ایمپلنت های شما در چند ماه آینده به بهبود و جوش خوردن با فک شما ادامه خواهند داد.
به طور متوسط، بین سه تا شش ماه طول می کشد تا ایمپلنت دندان پس از کاشت بهبود یابد. در برخی موارد ممکن است بیشتر طول بکشد، بخصوص اگر پیوند استخوان نیز داشته باشید.
چه زمانی می توان به محل کار یا مدرسه بازگشت؟
در بیشتر موارد، می توانید در عرض دو تا سه روز به فعالیت های معمول خود بپردازید. برای کاهش خطر ناراحتی و خونریزی، حداقل تا 48 ساعت پس از جراحی کاشت ایمپلنت دندانی از انجام ورزش های شدید خودداری کنید.
آیا غذا خوردن با پروتزهای بر پایه ایمپلنت بی خطر است؟
آری. هنگامی که ایمپلنت های دندانی شما بهبود یافتند و دندانپزشک شما دندان مصنوعی نهایی شما را متصل کرد، می توانید بدون نگرانی تمام غذاهای مورد علاقه خود را بخورید.
چگونه می توان از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت های دندانی مراقبت کرد؟
نگهداری مناسب به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که پروتزهای جدید شما بر پایه ایمپلنت های دندانی تا حد امکان دوام خواهند آورد. برای نگه داشتن آنها در شرایط عالی:
- حداقل دو مرتبه در روز پروتز مصنوعی خود را تمیز کنید.
- پروتزهای متحرک را در طول شب در محلول تمیز کننده دندان مصنوعی غوطه ور کنید.
- پروتزهای ثابت را با یک مسواک نرم و خمیر دندان غیر ساینده مسواک بزنید.
- اطراف ایمپلنت های دندانی خود را کاملاً مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
- برای معاینه و تمیز کردن دهان خود، به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
تحت چه شرایطی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
اگر کاشت ایمپلنت دندان انجام داده اید، اگر متوجه هر یک از موارد زیر شدید با دندانپزشک خود تماس بگیرید:
- خونریزی شدید.
- دردی که با دارو بهبود نمی یابد.
- ترشح چرک یا عفونت در نزدیکی ایمپلنت.
- تب 101 درجه فارنهایت (22/38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر.
حرف آخر…
از دست دادن دندان می تواند تأثیر منفی روی عزت نفس و کیفیت زندگی شما داشته باشد. اما قرار دادن جایگزین برای دندان می تواند به شما کمک کند دوباره اعتماد به نفس خود را بدست بیاورید. پروتزهای بر پایه ایمپلنت های دندانی جایگزین دندان های از دست رفته می شوند، سلامت و عملکرد دهان و دندان های شما را برای لبخندی زیبا و ماندگار احیاء می کنند. برای بررسی گزینه هایی که می توانند جایگزین دندان های شما شوند، برای مراجعه به دندانپزشک خود یا یک متخصص پروتزهای دندانی برنامه ریزی کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.