روکش های دندانی

استفاده از روکش‌های دندان به ‌عنوان یک روش ترمیمی و کارآمد در رفع ظاهر ناخوشایند دندان‌ها و افزایش استحکام دندان های آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیوه درمانی که یکی از مناسب‌ترین روش ها برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده محسوب می‌شود و معمولا از جمله درمان هایی است که پس از عصب کشی دندان نیاز است. روکش‌ها (dental crown) پروتزهایی هستند کلاه مانند و شبیه به تاج دندان که دندانپزشکان با هدف زیبا کردن و حفاظت دندان در برابر شکستگی از آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین روکش‌ها در درمان‌های ترمیمی مانند بریج دندانی و ایمپلنت نیز به‌کار می‌روند. نصب و قرارگیری روکش‌های دندانی با تکنیک‌های خاصی از سوی دندان‌پزشک اجرا می‌گردد که بهتر است بیمار قبل از هر اقدامی از آن‌ها مطلع شود. این شیوه درمانی که به استحکام دندان‌ها نیز کمک فراوانی می‌کند، غیرقابل بازگشت است. در نتیجه بیمار قبل از انتخاب درمان به این شیوه باید آگاهی کامل از آن داشته باشد.

روکش های تمام سرامیک (PFZ-EMax)

روکش‌های تمام سرامیکی، بیشترین شباهت را به دندان‌های طبیعی دارند. این روکش‌ها برای افرادی که به فلز حساس هستند، بسیار مناسب محسوب می‌شوند. روکش‌های تمام سرامیک علاوه بر زیبایی امروزه از استحکام قابل قبولی برخوردارند.

روکش های متال سرامیک (PFM)

روکش‌های PFM لایه‌های سرامیکی هستند که روی یک لایه فلزی را پوشانده‌اند. این پروتزها دارای ویژگی‌های استحکام و زیبایی در کنار یکدیگر هستند. جذابیت و زیبایی ظاهری روکش‌های متال سرامیک به دلیل وجود سرامیک پرسلن ایجاد می‌شود.

روکش های تمام فلز (Full Metal)

روکش‌های تمام فلزی که از فلزات سختی مانند طلا، پلاتین، کبالت و کروم ساخته می‌شوند، در برابر فشار و نیروهای خارجی بسیار مقاوم هستند. باتوجه به سختی و استحکام روکش‌های Full Metal از آن‌ها برای روکش کردن دندان‌های عقبی که وظیفه جویدن غذا را برعهده دارند، استفاده می‌شود.

هر کدام از روکش‌های دندانی مزایا و معایب خود را دارند، بهتر است شما قبل از هر اقدامی هدف خود را در روکش کردن دندان مشخص کنید. بهترین نوع روکش دندان، برای دندان‌های قدامی و خلفی کاملاً متفاوت است. به‌ عنوان مثال برای دندان‌های جلویی بهتر است از روکش تمام سرامیکی (PFZ) یا روکش‌های متال سرامیک (PFM) استفاده شود. دندان‌های جلویی هنگام صحبت کردن و خندیدن کاملاً نمایان می‌شوند و از طرفی فشاری در هنگام غذا خوردن متحمل نمی‌شوند، بنابراین روکش‌های تمام سرامیکی یا روکش‌های متال سرامیک گزینه‌های مناسبی هستند. در دندان‌های عقبی به دلیل فشاری که در هنگام غذا خوردن به آن‎ها وارد می‌شود بهتر است روکش از جنس تمام فلزی یا سرامیک فلزی (متال سرامیک) باشد. این روکش‌ها استحکام بالایی دارند و در برابر فشار بسیار مقاوم هستند. در استفاده از روکش‌های فلزی اگر از لحاظ رنگ، ظاهر و هزینه مشکلی نداشته باشید می‌توانید روکش‌های طلا را انتخاب کنید. روکش‌های طلا به دلیل سازگاری و دوام بالا روکش‌هایی مادام‌العمر محسوب می‌شوند.

× مشاوره واتس اپ