آیا همه افراد کاندید دریافت ایمپلنت های دندانی هستند؟
در این نوشته می خوانید:
ایمپلنت های دندانی به یکی از محبوب ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته تبدیل شده اند. آنها ماندگاری طولانی مدت دارند، ظاهر و احساسی شبیه به دندان های طبیعی دارند و با مراقبت مناسب می توانند تا آخر عمر دوام بیاورند. با این حال، همه افراد کاندید مناسبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی نیستند. در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که چه کسی کاندید مناسبی برای ایمپلنت های دندانی است و چه کسی باید از دریافت آنها اجتناب کند. اگر به فکر انجام این فرایند درمانی هستید، به خواندن این مطلب ادامه دهید!
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت های دندانی پایه های فلزی کوچکی هستند که به وسیله جراحی درون استخوان فک زیر لثه قرار می گیرند. آنها از تیتانیوم ساخته شده اند، یک فلز زیست سازگار که در طول زمان با استخوان فک ترکیب می شود.
ایمپلنت های دندانی به سه شکل زیر پریوستئال، اندوستئال و زایگوماتیک وجود دارند:
- ایمپلنت های ساب پریوستئال زیر لثه اما بالای استخوان فک قرار می گیرند. همانطور که بافت لثه بهبود می یابد، در اطراف ستون فلزی تشکیل می شود و آن را محکم می کند.
- ایمپلنت های اندوستئال متداول ترین نوع هستند. آنها مستقیماً درون استخوان فک کاشته می شوند و با گذشت زمان با استخوان ترکیب می شوند.
- ایمپلنت های زیگوماتیک درون استخوان گونه قرار می گیرند.
هنگامی که این ایمپلنت های دندانی در جای خود قرار می گیرند، به عنوان پایه ای محکم برای دندان های مصنوعی یا روکش دندان عمل می کنند. سپس یک اباتمنت ایمپلنت دندانی یا یک اتصال دهنده فلزی کوچک برای اتصال دندان جایگزین به ایمپلنت دندانی استفاده می شود.
به لطف ایمپلنت های دندانی، افرادی که یک یا چند دندان از دست داده اند می توانند یک بار دیگر از لبخندی زیبا و سالم لذت ببرند. به غیر از از دست دادن دندان، سایر مشکلات دندانی را می توان با ایمپلنت های دندانی برطرف کرد.
چه کسی ممکن است به ایمپلنت دندانی نیاز داشته باشد؟
کاشت ایمپلنت دندانی معمولاً برای افراد بزرگسالی است که:
- به دلیل آسیب، پوسیدگی دندان یا بیماری، دندان از دست داده اند.
- برای پروتزهای لق یا بریج خود به حمایت نیاز دارند.
- برای جلوگیری از فرو رفتن صورت (شرایطی به نام فرو ریختن صورت) به کمک نیاز دارند.
- دندان عفونی دارند که به کشیدن نیاز دارد.
- برای درست جویدن و صحبت کردن به کمک نیاز دارند.
- تجربه تحلیل رفتن استخوان فک در آنها شروع شده است.
همانطور که مشاهده می کنید، دلایل زیادی وجود دارند که چرا ممکن است فردی به ایمپلنت دندانی نیاز داشته باشد. اگر فکر می کنید ممکن است به ایمپلنت دندانی نیاز داشته باشید، برای کسب اطلاعات بیشتر با دندانپزشک خود صحبت کنید.
چه چیزی باعث می شود یک فرد کاندیدای خوبی برای دریافت ایمپلنت دندانی باشد؟
وقتی نوبت به اطمینان از موفقیت ایمپلنت های دندانی می رسد، دندانپزشکان همه جوانب را در نظر می گیرند، از جمله مناسب بودن و آمادگی بیمار برای این فرایند. بهترین کاندیداها برای ایمپلنت های دندانی عبارتند از:
- افرادی که سلامت دهان و دندان خوبی دارند. بیماران باید لثه های سالمی داشته باشند و هیچ نشانه ای از بیماری لثه نداشته باشند.
- افرادی که به بهداشت دهان و دندان پایبند هستند. نگهداری از ایمپلنت به نخ دندان کشیدن و مسواک زدن منظم و همچنین مراجعه منظم به دندانپزشک برای چکاپ و پاکسازی نیاز دارد.
- افرادی که استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت دارند. از آنجا که ایمپلنت ها در استخوان جای می گیرند، داشتن استخوان کافی برای جلوگیری از شکست ایمپلنت مهم است.
- افرادی که مایل به جراحی هستند. علیرغم موفقیت بالای فرایند کاشت ایمپلنت های دندانی، همیشه خطر عوارض ناشی از جنبه جراحی این فرایند وجود دارد. اگر در مورد انجام جراحی محتاط هستید، ممکن است ایمپلنت دندانی برای شما مناسب نباشد.
هر بیماری که مایل به کاشت ایمپلنت دندانی است، تحت یک پروسه غربالگری کامل توسط دندانپزشک قرار می گیرد. متأسفانه همه کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند.
چه افرادی برای ایمپلنت های دندانی مناسب نیستند؟
ایمپلنت های دندانی برای همه مناسب نیستند. در حالی که آنها یک راه حل عالی برای بسیاری از افرادی هستند که دندان های خود را از دست داده اند، مواردی وجود دارند که باعث می شوند ایمپلنت دندانی بهترین گزینه درمان دندانی نباشد. افرادی که گزینه مناسبی برای ایمپلنت های دندانی در نظر گرفته نمی شوند عبارتند از:
افراد مبتلا به بیماری لثه فعال
بیماری لثه می تواند باعث التهاب لثه و تحلیل استخوان شود. این امر می تواند باعث شود اتصال صحیح ایمپلنت های دندانی با استخوان فک دشوار شود. اگر بیماری لثه فعال دارید، مهم است که قبل از کاشت ایمپلنت دندانی، آن را درمان کنید. در غیر این صورت، خطر مواجه شدن ایمپلنت ها با شکست وجود دارد.
افرادی که سیگار می کشند.
سیگار کشیدن خطر شکست ایمپلنت های دندانی را در افراد سیگاری افزایش می دهد زیرا روند بهبودی را کند می کند. اگر سیگاری شدید هستید، ممکن است لازم باشد قبل از کاشت ایمپلنت دندانی، سیگار را ترک کنید، یا ممکن است به انجام یک درمان خاص برای افزایش شانس موفقیت نیاز داشته باشید.
افرادی که بیماری ای دارند که بر بهبودی تأثیر می گذارد.
برخی از بیماری ها نیز می توانند فرد را به یک گزینه کمتر ایده آل برای ایمپلنت های دندانی تبدیل کنند، زیرا می توانند بر نحوه بهبودی بدن تأثیر بگذارند. برخی از شرایطی که می توانند بر بهبودی تأثیر بگذارند عبارتند از:
دیابت
روند بهبودی پس از جراحی برای بیماران دیابتی بسیار کندتر است، که خطر عفونت بعد از جراحی را افزایش می دهد. علاوه بر این، افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض تحلیل استخوان و تغییرات بافت لثه هستند که می تواند بر موفقیت ایمپلنت های دندانی تأثیر بگذارد.
سرطان
درمان سرطان می تواند بر عروق خونی، استخوان و بافت های نرم دهان تأثیر منفی بگذارد و قرار دادن ایمپلنت های دندانی را دشوار کرده و بر بهبودی تأثیر بگذارد. بیماران سرطانی نیز در معرض افزایش خطر عفونت هستند و ایمپلنت های دندانی می توانند زمینه رشد باکتری ها را فراهم کنند.
AIDS یا HIV
بیمارانی که مبتلا به HIV یا ایدز تشخیص داده می شوند، اغلب دچار نقص ایمنی هستند و خطر عفونت را در آنها افزایش می دهد. همچنین، اچ آی وی و ایدز می توانند باعث برفک دهان شوند و باعث شوند بهبودی دهان پس از جراحی دشوار شود.
افراد مبتلا به اختلالات لخته شدن خون
ایمپلنت های دندانی برای افراد مبتلا به اختلالات انعقاد خون توصیه نمی شوند زیرا ایمپلنت ها ممکن است باعث ایجاد واکنش های لخته شدن در افراد مبتلا به اختلالاتی مانند هموفیلی شوند. علاوه بر این، ایمپلنت های دندانی برای ترکیب شدن با استخوان فک به یک دوره بهبود نیاز دارند و افراد مبتلا به اختلالات لخته شدن خون ممکن است در بهبودی دچار مشکل شوند. به همین دلیل، ایمپلنت های دندانی یک گزینه درمانی ایمن یا مناسب در نظر گرفته نمی شوند.
افراد مبتلا به پوکی استخوان
ایمپلنت های دندانی مستقیماً درون استخوان فک قرار می گیرند و فرآیند استئواینتگریشن به استخوان های محکم و سالم نیاز دارد. پوکی استخوان باعث ضعیف و شکننده شدن استخوان ها می شود که می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود. علاوه بر این، قرار دادن ایمپلنت های دندانی می تواند به طور قابل توجهی استخوان ها را تحت فشار قرار دهد و منجر به آسیب بیشتر در بیماران مبتلا به پوکی استخوان شود.
زنان باردار یا شیرده
زنان باردار و شیرده به دلیل تغییرات هورمونی که در دوران بارداری و شیردهی رخ می دهند، بیشتر در معرض خطر عفونت لثه و تغییرات در استخوان فک خود هستند. این می تواند منجر به شکست ایمپلنت شود.
افرادی که استخوان فک ضعیف یا ناکافی دارند.
یکی از دلایل اصلی که ممکن است فردی گزینه مناسبی برای ایمپلنت های دندانی نباشد، ضعیف بودن یا ناکافی بودن استخوان فک است. برای حمایت از ایمپلنت های دندانی، استخوان فک باید به اندازه کافی محکم باشد. در غیر اینصورت، این خطر وجود دارد که ایمپلنت ها نتوانند به درستی با استخوان ترکیب شوند. در این موارد، برای ایجاد حمایت کافی برای ایمپلنت دندانی ممکن است پیوند استخوان ضروری باشد.
چه زمانی پیوند استخوان دندان لازم است؟
در حالی که ایمپلنت های دندانی یک درمان ایمن و مؤثر برای از دست دادن دندان هستند، اما برای موفقیت به استخوان فک سالم نیاز دارند. در مواردی که استخوان فک تحلیل رفته است، پیوند استخوان می تواند حمایت لازم را برای ایمپلنت های دندانی فراهم کند. پیوند استخوان دندان یک فرایند جراحی است که گاهی قبل از جراحی ایمپلنت دندانی نیاز است. هدف از پیوند استخوان دندانی، بازسازی استخوان فک است تا بتواند از ایمپلنت دندانی پشتیبانی کند. پیوند استخوان دندان یک فرایند ایمن و مؤثر است که می تواند به بیماران ایمپلنت دندانی کمک کند تا لبخندی سالم و کاربردی داشته باشند.
آیا ایمپلنت دندانی خطرات احتمالی دارد؟
در حالی که ایمپلنت های دندانی مزایای بالقوه زیادی را ارائه می دهند، مهم است که قبل از تصمیم گیری برای دریافت آنها از خطرات موجود آگاه باشید. برخی از این خطرات و عوارض احتمالی عبارتند از:
عفونت
شایع ترین علائم ایمپلنت دندانی عفونی درد، تورم و قرمزی هستند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که محل کاشت ایمپلنت تمیز و نگهداری نشود و باعث عفونت باکتری های موجود در پلاک شود. با درمان سریع، اکثر عفونت ها را می توان با موفقیت درمان کرد و می توان ایمپلنت را حفظ کرد.
تحلیل لثه
یکی از خطرات کاشت ایمپلنت های دندانی، تحلیل رفتن لثه است. تحلیل لثه زمانی اتفاق می افتد که بافت لثه اطراف ایمپلنت شروع به از بین رفتن می کند. چند دلیل وجود دارند که ایمپلنت های دندانی ممکن است باعث تحلیل لثه شوند.
- اگر ایمپلنت به خوبی مسواک زده نشود، پلاک تجمع می یابد و منجر به بیماری های لثه می شود که باعث تحلیل لثه می شود.
- اگر ایمپلنت به درستی قرار نگرفته باشد، می تواند فشار بیشتری به بافت لثه وارد کند و باعث تحلیل آن شود.
- برخی از افراد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به تحلیل لثه قرار دارند. اگر سابقه خانوادگی بیماری لثه یا سایر شرایط التهابی دارید، ممکن است پس از کاشت ایمپلنت دندانی دچار تحلیل لثه شوید.
تحلیل لثه می تواند باعث شل شدن و در نهایت افتادن ایمپلنت شود. تحلیل لثه در موارد شدید، می تواند به استخوان اطراف ایمپلنت نیز آسیب وارد کند.
آسیب عصبی
اگر ایمپلنت دندانی خیلی نزدیک به اعصاب استخوان فک کاشته شده باشد، ممکن است آسیب عصبی رخ دهد. این می تواند منجر به بی حسی، سوزن سوزن شدن یا درد در دندان ها، لثه ها، لب ها یا چانه شود. در برخی موارد نادر، آسیب عصبی می تواند دائمی باشد.
آسیب به ساختارهای اطراف
یکی از خطرات مرتبط با ایمپلنت های دندانی آسیب به ساختارهای اطراف است که معمولاً زمانی اتفاق می افتد که ایمپلنت به درستی قرار نگیرد و با ریشه دندان های مجاور تماس پیدا کند. اگر این اتفاق رخ دهد، می تواند به دندان ها و استخوان های اطراف آسیب وارد کند. به همین دلیل مهم است که مطمئن شوید که ایمپلنت دندانی را توسط یک دندانپزشک مجرب دریافت می کنید. آنها قادر خواهند بود ایمپلنت را به درستی قرار دهند و خطرات را به حداقل برسانند.
مشکلات سینوسی
هنگامی که از ایمپلنت دندانی برای جایگزینی دندان های فک بالا استفاده می شود، خطر نفوذ ایمپلنت به حفره سینوس وجود دارد. سوراخ شدن سینوس یک عارضه جدی است که می تواند منجر به بروز درد، عفونت و آسیب به دندان های مجاور شود. در حالی که خطر سوراخ شدن سینوس نسبتاً کم است، مهم است که قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندانی از عوارض احتمالی آن آگاه باشید.
به طور کلی، ایمپلنت های دندانی برای اکثر افراد بی خطر تلقی می شوند. دندانپزشک شما اقدامات احتیاطی لازم را انجام می دهد و به دنبال راه هایی برای اطمینان از موفقیت فرایند کاشت ایمپلنت دندانی می گردد. با این حال، بحث در مورد خطرات با دندانپزشک خود قبل از جراحی ایمپلنت دندانی هنوز مهم است.
سخن پایانی
وقتی صحبت از ایمپلنت دندانی به میان می آید، نکاتی وجود دارند که باید در نظر داشته باشید. اول اینکه ایمپلنت دندانی برای همه افراد مناسب نیست. برای اینکه ایمپلنت دندانی گزینه جایگزینی دندان باشد، باید معیارهای خاصی رعایت شوند. به عنوان مثال، ایمپلنت های دندانی به سلامت دهان و دندان نیاز دارند. به این معنا که کاندیدای کاشت ایمپلنت دندانی باید لثه های سالم و تراکم استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت داشته باشد. علاوه بر این، ایمپلنت های دندانی به رعایت بهداشت دهان و دندان نیاز دارند. داوطلبان باید به طور منظم مسواک بزنند و نخ دندان بکشند و برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنند.
همانطور که گفته شد، ایمپلنت دندانی می تواند یک گزینه عالی برای افرادی باشد که کاندیدای خوبی هستند. ایمپلنت های دندانی راه حلی بادوام و ماندگار برای دندان های از دست رفته یا آسیب دیده ارائه می دهند. آنها همچنین می توانند ظاهر لبخند شما را بهبود بخشند و به شما کمک کنند تا اعتماد به نفس خود را دوباره بدست آورید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.