درباره مراقبت های بعد از ایمپلنت های دندانی!
در این نوشته می خوانید:
- مراقبت های بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندانی
- بایدها و نبایدها در زمانی که ایمپلنت شما در حال بهبود است
- در طول دوره بهبودی
- چه زمانی باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید؟
- مراقبت های بعد از مدت طولانی
- به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- مسواک بزنید.
- دو مرتبه در روز نخ دندان بکشید.
- از دهانشویه استفاده کنید.
- از استعمال دخانیات خودداری کنید.
- مراقب رژیم غذایی خود باشید.
- جویدن یخ را متوقف کنید.
- هوشیار باشید.
- دستورالعمل های مراقبت های بعدی را به دقت دنبال کنید.
- با دندانپزشک خود مشورت کنید.
- مراجعه منظم برای پاکسازی دندانی
- کسب اطلاعات بیشتر در مورد نگهداری از ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت های دندانی یک گزینه محبوب برای ترمیم برای بیمارانی هستند که دندان های خود را از دست داده اند یا به کشیدن دندان نیاز دارند. در واقع، بیشتر دندانپزشک ها ایمپلنت ها را بالاترین استاندارد جایگزینی دندان و بهترین گزینه برای بیماران واجد شرایط می دانند.
وقتی تصمیم به کاشت ایمپلنت دندانی می گیرید، سرمایه گذاری ای می کنید که مادام العمر دوام خواهد داشت. کیفیت زندگی خود را بهبود می بخشید و سبک زندگی خود را پس از از دست دادن دندان بازیابی می کنید و به سلامتی کلی دست می یابید.
ایمپلنت دندانی نه تنها این قدرت را دارد که ظاهر شما را بهبود بخشد و به شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد، بلکه می توانید آزادانه صحبت کنید و از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید و به شما اجازه می دهد بدون نگرانی در مورد ناراحتی یا خجالت در مورد لبخند خود زندگی کنید.
یکی از دلایل محبوبیت ایمپلنت های دندانی این است که درصد موفقیت بلند مدت بالایی دارند. در حقیقت، تحقیقات بالینی نشان می دهند که ایمپلنت های دندانی نرخ موفقیت طولانی مدت بیش از ۹۵ درصد دارند.
ایمپلنت های دندانی تا زمانی که به درستی از آنها مراقبت شود، می توانند به اندازه دندان های طبیعی دوام بیاورند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که یک راه حل دائمی باشند و اگر شما به خوبی از آنها مراقبت کنید می توانند تا پایان عمر انسان عمر کنند. ماندگاری آنها صرفاً به نگهداری از دندان هایتان بستگی ندارد، بلکه به کل انتخاب های سبک زندگی نیز بستگی دارد: انتخاب یک رژیم غذایی سالم تر، پرهیز از محصولات قندی بیش از حد، مقابله با استرس، یا دندان قروچه و حتی ترک عادت های بد مانند سیگار کشیدن.
مراقبت از ایمپلنت یا هر ترمیم مصنوعی دیگر، تفاوت چندانی با مراقبت از دندان های طبیعی ندارد. به این دلیل که همان مشکلاتی که می تواند روی دندان های طبیعی تأثیر بگذارد، ممکن است برای ایمپلنت ها و روکش های دندان نیز اتفاق بیفتد (البته به جز پوسیدگی).
برای اطمینان از اینکه بیشترین بهره را از ایمپلنت دندانی خود می برید و برای اطمینان از بهبود موفقیت آمیز آن، توصیه های زیر را برای مراقبت های پس از دریافت آن جمع آوری کرده ایم.
مراقبت های بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندانی
پس از کاشت ایمپلنت دندانی، به محضی که احساس آمادگی کردید، می توانید به منزل باز گردید. شما باید تا زمانی که اثرات داروی بی حسی از بین برود، استراحت کنید، که ممکن است چندین ساعت طول بکشد. بیشتر ایمپلنت ها تحت بی حسی موضعی قرار می گیرند، اما اگر بیهوشی عمومی یا آرام بخش دریافت کنید، نمی توانید رانندگی کنید و باید کسی بیاید و شما را تا منزل برساند.
شما باید بتوانید ظرف یک روز پس از درمان به روال عادی زندگی روزمره خود بازگردید. اکثر افراد می توانند به سر کار خود برگردند، اما باید از انجام هر کار خیلی سخت مانند ورزش شدید اجتناب کنید.
همچنین احتمالاً خونریزی خفیفی را تجربه خواهید کرد که باید در یکی دو روز اول کاهش یابد. این کاملاً طبیعی است. می توانید با فشار ملایم با گاز استریل مرطوب روی ایمپلنت گاز بگیرید. اگر خونریزی متوقف نشد یا بدتر شد، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
بایدها و نبایدها در زمانی که ایمپلنت شما در حال بهبود است
شما باید این کارها را انجام دهید:
- سعی کنید حداقل به مدت یک هفته بعد از درمان فقط غذاهای نرم بخورید.
- دهان خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید.
- به مدت 24 ساعت پس از درمان، حداقل سه یا چهار مرتبه در روز، دهان خود را با دهانشویه توصیه شده بشویید (دندانپزشک به شما توصیه خواهد کرد).
- هر آنتی بیوتیکی که برای شما تجویز شده است را مصرف کنید.
- در صورت نیاز به کاهش درد، از مسکن های بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.
شما نباید این کارها را انجام دهید:
- خوردن غذا و نوشیدنی گرم در 24 ساعت اول.
- استفاده از نی یا مکیدن هر چیزی مانند سیگار الکترونیکی.
- انجام هر کار بیش از حد سخت تا چند روز پس از جراحی.
- لمس ایمپلنت با انگشتان یا زبان خود.
- نوشیدن الکل یا کشیدن سیگار حداقل به مدت دو هفته، زیرا می تواند روند بهبودی را کندتر کنند.
- استفاده از هر گونه دندان مصنوعی که ناحیه آسیب دیده را می پوشاند.
در طول دوره بهبودی
در عرض 72 ساعت
ممکن است در 72 ساعت اول مقداری تورم یا کبودی در ناحیه اطراف ایمپلنت ایجاد شود. این کاملاً طبیعی است و می توان با قرار دادن یک کیسه یخ کوچک روی آن ناحیه به مدت 10 دقیقه در هر ساعت آن را به حداقل رساند.
به یاد داشته باشید که از دهانشویه ای که دندانپزشک شما توصیه کرده است سه تا چهار بار در روز استفاده کنید که به روند بهبودی کمک می کند. اگر دندانپزشک به شما آنتی بیوتیک داده است، باید مصرف آن را به خاطر بسپارید.
بعد از سه روز
بعد از سه روز، تورم باید کاهش یافته باشد و ناحیه اطراف ایمپلنت باید به خوبی در مسیر بهبود قرار گرفته باشد. اگر برای شما بخیه زده شده است، دندانپزشک شما یک قرار ملاقات با شما تعیین خواهد کرد تا حدود هفت تا ۱۰ روز پس از کاشت ایمپلنت، بخیه ها را بکشد.
دو تا هشت ماه بعد
پس از آن قبل از دریافت دندان یا دندان های دائمی خود، باید منتظر بمانید تا ایمپلنت شما با استخوان فک شما پیوند بخورد. این ممکن است بین دو تا هشت ماه طول بکشد، اما در افراد مختلف متفاوت است. برای اطمینان از بهبودی ایمپلنت، شما باید برای معاینات منظم مراجعه کنید.
چه زمانی باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید؟
گاهی اوقات ممکن است موارد غیر منتظره رخ دهند، مانند واکنش نامطلوب به بیهوشی، عفونت یا خونریزی بیش از حد. و احتمال بسیار کمی وجود دارد که استخوان اطراف ایمپلنت شما التیام نیابد و بنابراین ایمپلنت شل شود. اما نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا کمک کنیم. در صورت تجربه هر یک از موارد زیر با دندانپزشک خود تماس بگیرید:
- درد ضربان دار در روز جراحی
- بی حسی بیش از 12 ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندانی
- درد یا تورم در اطراف ایمپلنت بیش از 10 روز پس از جراحی
- خونریزی که پس از 30 دقیقه متوقف نمی شود، حتی پس از گاز گرفتن گاز استریل مرطوب
- احساس شل شدن در ایمپلنت دندانی
مراقبت های بعد از مدت طولانی
ایمپلنت شما با مراقبت صحیح می تواند یک عمر دوام بیاورد. شما می توانید ایمپلنت خود را به همان روشی تمیز نگه دارید که برای دندان های طبیعی خود انجام می دهید. چندین اقدام وجود دارند که می توانید برای اطمینان از سلامت و یکپارچگی ایمپلنت های دندانی خود انجام دهید. دندانپزشک شما فهرست کاملی از توصیه های بهداشتی دهان را پس از انجام ایمپلنت دندانی در اختیار شما قرار می دهد. در این میان، در اینجا چند دستورالعمل و نکته برای نگهداری از ایمپلنت های دندانی شما آورده شده است.
به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
اول از همه، مطمئن شوید که به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه می کنید. ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی شما از تمیز کردن روتین سود می برند. دندانپزشک شما نه تنها می تواند علائم اولیه شکست ایمپلنت دندانی را شناسایی کند، که احتمالاً یک مداخله قاطع زود هنگام انجام می دهد، بلکه به دقت پلاک هایی که در اطراف لثه های شما ایجاد شده است را از بین می برد. این به طور قابل توجهی خطر عفونت ایمپلنت را کاهش می دهد.
مسواک بزنید.
باز هم، مهم است که از ایمپلنت های خود مانند دندان های طبیعی خود مراقبت کنید. به این معنا که حداقل دو مرتبه در روز با استفاده از یک مسواک دارای فرچه نرم مسواک بزنید. استفاده از مسواک نرم یا مسواک برقی، برای دندان ها به یک اندازه مفید است. مسواک زدن در داخل، خارج و بالای دندان ها، در جایی که می جوید، مهم است. یک خمیر دندان کم ساینده با کنترل تارتار توصیه می شود و دندانپزشک شما در صورت نیاز می تواند برند خاصی را توصیه کند. مسواک خود را مرتباً عوض کنید.
دو مرتبه در روز نخ دندان بکشید.
علاوه بر مسواک زدن حتماً از نخ دندان نیز استفاده کنید. استفاده روزانه از مسواک بین دندانی یا نخ دندان بسیار مهم است. این ابزارهای خود را بین دندان ها و اباتمنت ها قرار دهید. (اباتمنت ها قطعات اتصال دهنده ای هستند که ایمپلنت را به پروتز دندان متصل می کنند.) ممکن است از استفاده از یک شستشو دهنده دهان که به عنوان نخ دندان نیز شناخته می شود بهره مند شوید. استفاده از نخ دندان مخصوصاً برای بیمارانی توصیه می شود که با روش کاشت ایمپلنت دندانی All- On- 4 درمان شده اند. دندانپزشک شما می تواند جزئیات بیشتری را ارائه دهد. دندانپزشک شما ممکن است ابزارهای تمیز کننده خاصی را توصیه کند که برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت طراحی شده اند.
اگر هنوز هم تکه های غذا بین ایمپلنت های دندانی شما گیر کرده اند، نگران نباشید، شاید به یک سیستم نخ دندان متفاوت نیاز داشته باشید. برای چنین مواردی، یک واتر پیک می تواند نجات دهنده واقعی باشد. این ابزار شستشوی مفید می تواند فضاهایی که در دهان شما که دسترسی به آنها سخت است و به طور مؤثر بین دندان ها، زیر خط لثه و اطراف ایمپلنت های دندانی را تمیز کند. تحقیقات فراوانی وجود دارند که نشان می دهد واتر پیک ها پلاک بیشتری را نسبت به نخ های سنتی از روی دندان های شما پاک می کنند.
از دهانشویه استفاده کنید.
دهانشویه های ضد میکروب می توانند به جلوگیری از تجمع باکتری در دهان شما کمک کنند. با انجام این کار، این دهانشویه ها می توانند خطر عفونت ایمپلنت ها را کاهش دهند. با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا دهانشویه برای شما مناسب است یا خیر صحبت کنید.
از استعمال دخانیات خودداری کنید.
سیگار کشیدن می تواند برای ریکاوری ایمپلنت دندانی شما مضر باشد، زیرا فرآیندهای بهبود طبیعی بدن را کند می کند. به همین دلیل، اگر در حال حاضر سیگار می کشید، دندانپزشک به شما توصیه خواهد کرد که قبل از انجام جراحی آن را ترک کنید. با این حال، برای اطمینان از بهترین نتایج طولانی مدت، بهتر است به سادگی محصولات تنباکو را به طور کامل کنار بگذارید.
مراقب رژیم غذایی خود باشید.
یکی از چیزهای عالی در مورد کاشت ایمپلنت های دندان این است که شما می توانید عملاً هر چیزی که می خواهید را بخورید و بنوشید بدون اینکه تغییرات زیادی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. با این حال، توصیه می کنیم قبل از شروع نوشیدن قهوه و چای خود، آنها را کمی خنک کنید. از خوراکی های بسیار سفت، از جمله سبزیجات خام دوری کنید. همچنین از آبنبات های چسبناک مانند تافی و آدامس خودداری کنید.
جویدن یخ را متوقف کنید.
توصیه می کنیم بیمارانی که ایمپلنت های دندانی را دریافت کرده اند، در کنار خوراکی های سفت از جویدن یخ نیز خودداری کنند. یخ ماده بسیار سختی است و می تواند باعث آسیب دیدن دندان مصنوعی شما شود.
هوشیار باشید.
هوشیاری یکی از بهترین راه های دفاعی در برابر شکست ایمپلنت دندانی است. مطمئن شوید که برخی از علائم شایع شکست ایمپلنت را می شناسید و با مشاهده اولین نشانه هایی که نشان می دهند مشکلی وجود دارد، به دنبال درمان باشید. اغلب، مداخله زود هنگام می تواند ایمپلنت های شما را نجات دهد. به صورت ویژه، در صورتی که متوجه درد یا تورم در اطراف ایمپلنت دندانی خود شدید یا اگر احساس کردید که ایمپلنت های شما شل شده اند، به دنبال مراقبت های دندانی باشید.
دستورالعمل های مراقبت های بعدی را به دقت دنبال کنید.
پس از جراحی اولیه ایمپلنت دندانی، فهرست کاملی از دستورالعمل ها برای اطمینان از بهبودی سریع به شما ارائه می شود. تا زمانی که جراح به شما بگوید باید این دستورالعمل ها را با دقت دنبال کنید. رعایت این دستورالعمل های بهبودی در نهایت می تواند در جلوگیری از شکست زود هنگام ایمپلنت، ناشی از بهبودی نامناسب به شما کمک کند.
با دندانپزشک خود مشورت کنید.
در نهایت، به خاطر داشته باشید که دندانپزشک شما هر لحظه پاسخگوی شما است و می خواهد هر کاری که ممکن است را انجام دهد تا از موفقیت طولانی مدت ایمپلنت های دندانی شما اطمینان حاصل کند. در صورت داشتن هر گونه پرسش یا نگرانی، تردید نکنید . مستقیماً با مطب دندانپزشک خود تماس بگیرید.
مراجعه منظم برای پاکسازی دندانی
برای پاکسازی های عمقی منظم توسط یک دندانپزشک به طور منظم مراجعه کنید.
کسب اطلاعات بیشتر در مورد نگهداری از ایمپلنت های دندانی
اگر از دست دادن دندان را تجربه کرده اید، ممکن است ایمپلنت دندانی گزینه جذابی به نظر برسد، زیرا این امکان را برای شما فراهم می آورد تا از ترمیم طولانی مدت لذت ببرید. یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از موفقیت ایمپلنت این است که از رعایت بهداشت و سلامت دهان و دندان مطمئن باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلنت های دندانی، در هنگام مشاوره از دندانپزشک خود در مورد ایمپلنت دندانی بپرسید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.